از جمله مهمترین مواردی که برای هر پدر و مادری حائز اهمیت است، نخوابیدن نوزاد در شب است که این موضوع میتواند هر پدر و مادری را کلافه کند، اما این موضوع دلایل مختلفی دارد که قبل از هر چیزی بهتر است با آنها آشنا شوید تا بتوانید برای مشکلاتی که باعث این اتفاق هستند، راه حل پیدا کنید، در ادامه مقاله توضیحات کاملی از دلایل این اتفاق و راه حل های آنها بیان کرده ایم.
علت نخوابیدن نوزاد در شب یا روز چیست؟
در این بخش از محتوا قصد داریم به نکات و دلایلی اشاره کنیم که ممکن است چاره کار شما نیز باشد و با استفاده از آنها به این مشکل خاتمه دهید، جهت آشنایی بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.
گرسنگی یا تشنگی
نوزادان از بدو تولد تا سنین 8 الی 10 ماهگی به صورت مدام گرسنه یا تشنه هستند و در وعده های کوچک تری غذا مصرف میکنند، بنابراین یکی از مهمترین دلایلی که باید به آن توجه داشته باشید همین موضوع است که باعث نخوابیدن نوزاد میشود.
از جمله راه حل های مناسبی که وجود دارد این است که از غذاهای کمکی استفاده کنید که مواد مغذی بدن فرزندتان تامین شود و کمتر احساس گرسنگی کند.
کولیک (قولنچ) نوزاد
یکی دیگر از شایع ترین مواردی که علت نخوابیدن نوزاد است، وجود کولیک یا نفخ است که میتواند باعث گریه های شدید روزانه یا شبانه باشد و در بعضی موارد دیده شده است که نوزاد در طول شبانه روز 10 ساعت را به صورت مداوم گریه میکند، برای حل این مشکل راه حل های مختلفی وجود دارد، به طور مثال شما میتوانید یکبار خرید شیشه شیر دکتر براون را امتحان کنید که در 90% مواقع دیده شده است با استفاده از این شیشه، مشکل کولیک برطرف خواهد شد.
همچنین اگر کولیک فرزندتان بسیار شدید است و راه حل شیشه را امتحان کرده اید و نتیجه نگرفته اید، پیشنهاد میکنیم به پزشک مراجعه فرمایید و یا از قطره اینفاکول اصل استفاده کنید، این قطره معجزه ای است که با چند بار استفاده از آن میتوانید به طور کامل مشکل نخوابیدن نوزاد در شب را حل کنید.
خستگی بیش از حد
یکی دیگر از دلایل خواب کم نوزاد در شب یا روز خستگی بیش از حد است، ممکن است شما هم به عنوان بزرگسال خستگی بیش از حد را تجربه کرده باشید، در این حالت خوابیدن کمی دشوار است، این موضوع برای نوزادان نیز صدق میکند و خستگی بیش از حد میتواند از جمله یکی از علت های نخوابیدن نوزاد در شب یا روز باشد.
دندان در آوردن نوزاد
حدودا از سن 4 ماهگی به بعد دندان های نوزادان شروع به رشد میکنند و این موضوع باعث گریه مداوم آنها میشود زیرا به فک و دهان آنها فشار وارد میشود، یکی از راه حل های این مشکل تهیه دندان گیر نوزاد است، این وسیله میتواند هم باعث سرگرمی و فراموش کردن درد نوزاد شود و همینطور با دندانه هایی که دارد روی لثه ها را خارش میدهد و باعث بهبود این مشکل خواهد شد.
دوری از والدین
نوزادان تنها با قرار گرفتن کنار پدر و مادران نیز آرامش میگیرند، بنابراین یکی از راه هایی که میتوانید با استفاده از آن مشکل خواب نوزاد را حل کنید، نزدیکی به آنهاست.
وسایل خواب نامناسب
گاهی اوقات ممکن است به اصطلاح گرم و نرم نبودن جای خواب، علت نخوابیدن نوزاد باشد، وجود تشک خواب نوزاد مناسب میتواند راه حلی موثر برای این مشکل باشد، از تهیه بالش و یا رواندازها نیز غافل نشوید، زیرا به همین اندازه حائز اهمیت هستند؛ همچنین اگر مدام در حال سفر هستید موضوع نخوابیدن نوزاد برایتان اهمیت دارد و از طرفی نمیتوانید مدام تشک یا تخت را همراه خودتان ببرید، بنابراین برای حل این مشکل نیز پیشنهاد میکنیم، سرویس خواب دم دستی نوزاد را تهیه بفرمایید.
عدم احساس آرامش
گاهی اوقات نوزادان در محیطی که برای خواب قرار گرفته اند به هر دلیلی احساس آرامش نمیکنند و همین موضوع باعث نخوابیدن شان میشود، راه حل این مشکل نیز استفاده از وسایلی مانند عروسک یا پستانک است، وجود عروسک های نرم مانند خرس یا حیوانات دیگر که کودک فقط دستش را روی آن قرار دهد یا حتی وجود یکی از انواع پستانک برای نوزاد میتواند عاملی موثر برای حفظ آرامش او باشد.
سر و صدای بیش از حد
گاهی خودمان باعث نخوابیدن کودکان هستیم و با سر و صدای بیش از حدی که تولید میکنیم باعث ناراحتی و وحشت زدگی نوزادان میشویم، این احساس در ناخودآگاه آنها ذخیره خواهد شد و همیشه ممکن است با آنها همراه باشد و سر و صدای زیاد روی آنها تاثیر بدی بگذارد.
علت نخوابیدن نوزاد 50 روزه چیست؟
همه مواردی که تا اینجای محتوا گفته شد، ممکن است یکی از دلایل نخوابیدن نوزاد 50 روزه باشد، اما با توجه به تحقیقاتی که انجام شده است، از جمله مهمترین دلایل به وجود آمدن این مشکل در این سن نوزادان، وجود کولیک یا قولنج در آنهاست، در رابطه با راه حل این موضوع در مطالب بالاتر گفته شد، همچنین مطلب جامعی درباره این مشکل با عنوان ” کولیک نوزاد چیست ” تهیه کرده ایم که پیشنهاد میکنیم آن را از دست ندهید!
نتیجه گیری
عوامل مختلفی میتوانند علت نخوابیدن نوزاد باشند، در این مقاله مواردی که برای همه نوزادان جزء احتمالات بود را بیان کردیم، اگر با استفاده از تمام موارد فوق باز هم مشکل تان پابرجا بود، پیشنهاد میکنیم به پزشک متخصص مراجعه کنید، همچنین اگر تجربه ای در این خصوص دارید، میتوانید در بخش کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.