آموزش

علت کم خوابی نوزاد چیست؟ + روش های درمان بی خوابی نوزاد

بی خوابی و کم خوابی نوزاد

نوزادان بعد از اینکه متولد می‌شوند و از محیط امن و ایزوله رحم مادر خارج می‌شوند در معرض مشکلات و بیماری های متعددی قرار می‌گیرند و تا زمانی که بالغ شوند در هر سنی به دلایل مختلف ممکن است درگیر مشکلاتی شوند، یکی از این مشکلات بی خوابی نوزاد است. بی خوابی در نوزادان می‌تواند خانواده را درگیر و نگران کند همانطور که تغذیه مناسب و کافی برای هر انسانی ضروری است، خواب کافی به همان اندازه اهمیت دارد.

نوزادان به دلیل اینکه توانایی تکلم و محافظت از خود را ندارند مادر و پدر باید از طریق نشانه ها علت کم خوابی نوزاد را پیدا و آن را درمان کنند ما در این مقاله سعی داریم به شما کمک کنیم تا بی خوابی در نوزاد دلبندتان را درمان کنید.

 

علت بی خوابی نوزاد چیست؟

همانطور که گفتیم نوزادان به دلیل اینکه به مدت ٩ ماه در رحم مادر قرار داشته و صدایی جز ضربان قلب و گردش خون مادر به گوششان نخورده و تامین انرژی از طریق بند ناف بوده، بعد از تولد این تغییر ناگهانی و قرار گرفتن در محیطی خارج از رحم مادر می‌تواند باعث بی قراری و مشکلات در نوزاد شود یکی از این مشکلات بی خوابی می‌باشد. کم خوابی یا بی خوابی نوزاد می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد ما در این مقاله به اصلی ترین دلایل آن اشاره می‌کنیم.

نوزادان تا یک سالگی باید روزانه 12 تا 16 ساعت خواب کافی داشته باشند در صورتی که در طول یک هفته به مدت سه روز از این مقدار کمتر شود یعنی نوزاد شما دچار کم خوابی شده است.

احتمالا دیده‌ایم در صورتی که نوزاد کم خوابی دارد و گریه می‌کند مادرانی که تجربه قبلی دارند گزینه گرسنگی، تشنگی یا چک کردن پوشک نوزاد را امتحان می‌کنند، بله اصلی ترین و شایع ترین دلیل بی خوابی نوزاد همین موارد است و قطعا چک کردن این سه گزینه برای هر نوزادی واجب است.

مشکل بعدی که علت کم خوابی نوزاد است جا به جایی مداوم نوزاد و از بین بردن روال خواب نوزاد می‌باشد. سعی کنید تا سه ماه اول جای معینی را برای خواب نوزاد انتخاب کنید و همیشه نوزاد را برای خوابیدن در آن مکان قرار دهید و به هیچ وجه، مدام مکان خوابیدن نوزاد را عوض نکنید و ساعت خواب نوزاد را تغییر ندهید چون اینکار باعث می‌شود نظم خوابیدن از بین برود و هورمون هایی که در هنگام خواب ترشح می‌شوند از نظم خارج شود و اینکار باعث بی خوابی در نوزاد می‌شود برای مثال نوزاد را برای خوابیدن در بعد از ظهر و یا عصر ترغیب نکنید تا شب خواب کامل و راحتی داشته باشد.

محیط شلوغ و پر از صدا و اسباب بازی های مختلف می‌تواند تاثیر بر خواب نوزاد داشته باشد. یکی دیگر از دلایل بی خوابی می‌تواند کولیک نوزادی یا نفخ نوزاد باشد که به دلیل هوا موجود در معده نوزاد و شکم درد های متعدد باعث مختل شدن خواب نوزاد می‌شود.

اظطراب جدایی از والدین و تمایل به آغوش گرفته شدن توسط والدین هم می‌تواند از دلایل بی خوابی در نوزادان باشد. وجود بیماری در نوزادان مثل سرما خوردگی، تب، انسداد راه تنفسی، اسهال و یبوست هم می‌تواند آرامش نوزاد را مختل و از خوابیدن نوزاد جلوگیری کند.

رشد دندان هم می‌تواند علت کم خوابی نوزاد باشد که در اغلب نوزادان از 6 ماه به بعد شروع می‌شود ولی دیده شده که در بعضی از نوزادان از سن 4 ماهگی نیز آغاز شده است.

حال ما قصد داریم بگوییم که این علائم هرکدام در چه رده سنی از نوزاد بروز میکند.

 

علت کم خوابی نوزاد

 

حتما بخوانید: کم خونی در بارداری

 

علت کم خوابی نوزاد یک ماهه

یکی از دلایل که قبل تر گفتیم ورود به فضای جدید می‌باشد، منظورمان متواد شدن است. حتی بعضی بزرگسالان هم با عوض شدن جا خوابشان دچار اختلال می‌شوند حال نوزادی که 9 ماه در رحم مادر بوده بعد از اینکه شرایط به طور کلی تغییر کرده و دیگر در محیط ایزوله و امن رحم مادر نیست قطعا دچار بی خوابی می‌شود.

در روز های اول که نوزاد مشغول آزمون و خطا برای خوردن شیر می‌باشد، ممکن است دچار کولیک یا نفخ شود، که این مورد ممکن است یکی از دلایل کم خوابی نوزادان در یک ماهگی باشد.

وجود بیماری های مختلف یا نیاز به تعویض پوشک یا احساس گرسنگی کردن هم باعث بی خوابی نوزاد می‌شود.

رژیم غذایی مادر هم در خواب نوزاد تاثیر دارد برای مثال زمانی که کافئین از طریق خوردن شکلات و قهوه وارد خون مادر شود این کافئین مستقیماً از طریق شیری که نوزاد از سینه مادر می‌خورد روی خواب نوزاد تاثیر دارد. ولی مشکلات کم خوابی نوزادان را با بیدار شدن های روزهای اول برای خوردن شیر اشتباه نگیرید، در روزهای اول زندگی هر نوزاد مقدار حجم معده نوزاد ها بسیار کم می‌باشد پس با هر بار شیر خوردن سریعاً احساس سیری می‌کنند و بعد از گذشت چند ساعت باز هم به خوردن شیر احتیاج پیدا می‌کنند نوزادان در طول خواب شب چند بار برای مصرف شیر بیدار می‌شوند و بعد از اینکه گرسنگی و تشنگی نوزاد از طریق خوردن شیر مادر یا شیر خشک رفع شد باز هم به خوابیدن ادامه می‌دهند، از این موضوع می‌توان دریافت عمده بی خوابی نوزاد در ماه اول زندگی هر نوزاد مربوط به گرسنگی و تشنگی می‌باشد.

اگر با نحوه شیر دادن به نوزاد آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کنیم، مقاله دیگر ما را از دست ندهید.

 

علت کم خوابی نوزاد سه ماهه

علت کم خوابی نوزاد سه ماهه

نوزادان سه ماهه در 24 ساعت حدود 12 تا 16 ساعت می‌خوابند که این مدت حدود 4 ساعت در روز بوده به صورت دو وعده 2 ساعته و بقیه این مقدار باید در طول شب باشد در صورتی که نوزاد شما بیشتر از 4 ساعت در طول روز مخصوصا بعد از ظهر و غروب بخوابد این موضوع باعث می‌شود تا شب ها خواب راحتی نداشته باشد و دچار کم خوابی شود. نوزادان حتی در سه ماهگی هم دچار شکم دردهایی که منشأ نفخ است، می‌شوند.

اگر شما جزء مادر پدرهایی هستید که از بدو تولد برای خواب نوزادتان از گهواره های دستی یا برقی استفاده کرده‌اید امکان این است که نوزاد شما به این موضوع عادت کرده باشد و ناخودآگاه فرزند خود را به گهواره عادت داده باشید که این مسئله می‌تواند حتی در سنین بالاتر هم در صورتی که گهواره در دسترس نباشد در خواب نوزاد شما اختلال ایجاد کند.
بیماری همچون اختلال در تنفس نوزاد، انسداد بینی، سینوزیت، تب یونجه، آسم، برونشیت و ذات الریه و اسهال، یبوست، شکم درد و تب؛ همه این موارد می‌تواند دچار درد، بی حوصلگی و ناراحتی نوزاد شما باشد در صورت دیدن علائم بیماری عطسه، سرفه و عدم توانایی در تنفس، سریعا به پزشک مربوطه مراجعه کرده تا پس از تشخیص بیماری و درمان آن کم خوابی کودک دلبندتان هم درمان شود.

یکی از اصلی ترین دلایلی که نوزاد دچار نفخ می‌شود این است که مادران بعد از شیر دادن، نحوه گرفتن آروغ نوزاد را نمی‌دانند، جهت آشنایی با روش های مختلف این کار، مقاله دیگر ما را بخوانید.

 

حتما بخوانید: علت نخوابیدن نوزاد

 

علت کم خوابی نوزاد شش ماهه

به طور معمول مشکل کم خوابی نوزاد اگر عامل محیطی علت آن باشد باید تا شش ماهگی برطرف شده باشد ولی اگر نوزاد شما شش ماهه یا بیشتر است و بیشتر از نیم ساعت زمان می‌برد تا بخوابد یا مدام در طول خواب شبانه بیدار می‌شود و پریشان است باید علت را پیدا کرد.

  • یکی از علل کم خوابی در این سن رشد دندان ها می‌باشد بخاطر وجود التهاب در لثه و درد نوزاد دچار بی خوابی می‌شود.
  • یکی دگیر از علت های بی خوابی نوزادان وابستگی عاطفی نوزاد به والدین می‌باشد به اصطلاح عامیانه نوزاد بغلی شده است و مدام تقاضای بغل شدن از سمت والدین را دارد.

اگر نوزاد شما از طریق شیر مادر تغذیه می‌شود یا شروع به غذا خوردن کرده است وجود عوامل آلرژی زا که از طریق تغذیه مادر یا مواد غذایی که نوزاد مستقیماً مصرف کرده وارد بدنش شده باعث مختل شدن خواب شبانه نوزاد می‌شود.

در مواری دیده شده کمبود ویتامین های ضروری بدن باعث بی خوابی نوزاد می‌شود.

 

 

جهت خرید شیشه شیر در انواع مختلف و برندهای اورجینال و مشاهده سایر محصولات کلیک کنید.

 

درمان کم خوابی نوزاد

 

درمان کم خوابی نوزاد

همانطور که قبل تر گفتیم سعی کنید برنامه ایی برای خواب نوزاد خود داشته باشید و سعی کنید نوزاد را برای خواب بعد از ظهر و عصر آماده نکنید چون اینکار باعث می‌شود سیستم خواب نوزاد بهم بریزد و هنگام خواب شب به اندازه کافی نیاز به خواب نداشته باشد.

ماساژ نوزاد به وسیله در ساعات پایانی روز به شدت به خواب نوزاد کمک می‌کند هنگامی که شما نوزاد را با روغن بچه ماساژ می‌دهید مواد بکار رفته که اصولاً شامل ویتامین ها و روغن های گیاهی می‌باشد به اضافه حرکات دست شما آرامش را به نوزاد هدیه می‌کند، اینکار تا حد زیادی باعث درمان کم خوابی نوزاد است.

قبل از خواب، نوزاد را با شیر یا غذا تغذیه کنید تا بخاطر گرسنگی و تشنگی دچار بی خوابی نشود. سعی کنید اتاق نوزاد را با انواع و اقسام اسباب بازی ها شلوغ نکنید اینکار باعث حواس پرتی و شلوغی ذهن نوزاد می‌شود.

ژل های تأمین کننده ویتامین هم که به صورت موضوعی جذب بدن می‌شوند، می‌توانند در صورتی که بی خوابی نوزاد شما منشاء کمبود ویتامین است راه حل خوبی باشد که پی بردن به این موضوع فقط از طریق معاینه پزشک امکان پذیر است.

در صورتی که هنگام تعویض پوشک متوجه اسهال یا یبوست در نوزاد خود شدید و یا تب و سرفه را در نوزاد خود مشاهده کردید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

سعی کنید مکان مشخصی برای خواب نوزاد تعین کنید و همیشه برای خواب، نوزاد را در همان محل قرار دهید و دائما مکان خواب نوزاد را تغییر ندهید. دمای محیط را با دماسنج های اتاق کودک اندازه گیری کنید به دلیل اینکه دمای مناسب تاثیر مستقیم بر خواب راحت دارد. سعی کنید نوزاد را به اصطلاح عامیانه بغلی نکنید اینکار باعث می‌شود هنگام خواب مدام بیدار و بدخواب شود و نیاز به آغوش شما داشته باشد.

جهت خرید و مشاهده محصولات کرم سوختگی کودک در انواع مختلف، روی لینک کلیک کنید و به صفحه مربوطه مراجعه بفرمایید.

 

نتیجه گیری

بی خوابی و کم خوابی نوزاد نگرانی های زیادی برای والدین دارد و هنگامی که نوزاد شب ها بی قرار باشد برای والدین شاغل بهدشدت سخت تر می‌باشد همانطور که در این مقاله اشاره کردیم در بیشتر مواقع با انجام چند عمل ساده می‌توان این مشکل را حل کرد، هم نوزاد و هم والدین را به آرامش رساند خواب کافی به رشد و نمو نوزاد کمک می‌کند حتی با آرامشی که از خواب کامل بدست آورده از لحاظ روحی، روانی هم در سطح بالایی قرار می‌گیرد.

سیسمونى لند امیدوار است همواره فرزند شما خواب کافی و مفید داشته باشد و نیاز به درمان کم خوابی نوزاد نداشته باشید اما برای شما که این مقاله را مطالعه نموده اید امیدواریم که کمکی هر چند کوچک کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *